Nu är vi äntligen igång med stallbygget. Idag måndag har grävaren varit här och grävt där plattan ska gjutas och där dreneringen ska ligga. Så nu är det bara resten kvar… Det kommer bli ett kombinerat får och häst stall med lösdrift för båda djurslagen. Varsin box på varsin sida och en stallgång i mitten…. Läs mer »

Igår var det dagen D för våra fina Gestrikefår då de äntligen kunde släppas ut på deras sommarbete. Gräset hade växt fort nu sista veckorna så fåren syntes knappt i det höga gräset. Nu hoppas vi allt allt går bra och att de kan få går där och äta och ha det bra tills i… Läs mer »

Då det snart är dags för det efterlängtade sommarbetet för fåren så har vi öronmärkt våra fem lamm. Många fårägare märker sina lamm vid födelsen men då vi får så få lamm brukar vi vänta tills lammen blir lite äldre. Vi har ju bra koll ändå över dom och vilka lamm som hör till vilken… Läs mer »

Då värmen börjar komma mer och mer så kände vi att det var dags för fåren att bli av med sin stora ullpäls. Då vi tragiskt förlorade Miga i våras så hade vi bara tre får att klippa. Våra får går ute året om med tillgång till vindskydd så vi klipper de bara en gång… Läs mer »

Fördelen med få tackor är att lammningen fort går över. Förra året gick allt smärtfritt förutom ett dödfött lamm och en som vi matade ett tag. Detta år förlorade vi våran tacka Miga i kallbrand, då hon inte fick igång mjölkproduktionen. Mycket sorgligt! Efter sig lämnade Miga två lamm som nu är flasklamm. Lite mera… Läs mer »

Hur mycket man än kämpar och önskar går det inte väl alla gånger. Vår fina tacka Miga fick idag somna in efter några dagars sjukdom. Hon efterlämnar två fina lamm som mår bra. Miga fick komma ur sjukboxen idag och njuta av vårsolen tillsammans med flocken en sista gång.. ANNONS:

Nu har årets fösta lamm anlänt. Förra året var de lite utspridda men i år lammade två tackor under samma dygn. Siri var först ut med en fin vit/svart tacklamm. Miga lammade vid 03:00 på natten till söndagen. Hon fick två fina tacklamm svart/vita. Nu väntar vi på Siri som är sist ut.   ANNONS:

Vi funderade länge om vi skulle våga klippa fåren själva, efter att vi hört om alla skräckhistorier och allt blod. Men en dyr fin klippare från http://www.lantbutiken.se/ inhandlades och sedan hade vi inget val. Vi började med Miga som är äldst och tog sedan tackorna i ålders ordning. De är snälla och lugna så det var bara… Läs mer »

  Nu så är lammningen över för denna gång. Tre tackor har resulterat i 8st lammungar. En tyvär dödfödd och en som vi stödmatar då tackan fick tre. Vi får se om han klara sig. Han ser lite ynklig ut. Kön på lammungarna är 4st tacklamm och 4st bagglamm jämnt och bra. Siri som var… Läs mer »