I måndags föddes årets första frassekullen här på gården. Blev väldigt sent med frassarna i år då jag bla sålde deras avelsburar och hittade inget bra som ersättning till dom. Sedan hade vi två kullar lilla silver som tog upp lite id och plats. Denna kull var egentligen inte planerad utan mamma kanin gnagde håll… Läs mer »

De små silvrarna fyllde 10 veckor idag så jag har plockat och känt igenom dom för att se om det fanns några att spara. Hanaran som är två i antalet får stanna tillsvidare. Gillar denna hane som är på bild här. Han presenterade sig och satt bra. Hans brorsa är lite mörkare än denna så… Läs mer »

Båda kullarna blir snart 4 veckor gamla och det är nu de är som sötast. 9st ungar fördelat på två kullar med två väldigt bra och duktiga mammor. Försökte mig på att ta kort på dom men det var lättare sagt än gjort. De satt inte stilla längre än någon sekund innan de for vidare…. Läs mer »

Igår födde Sara sin andra kull. De blev fyra stycken små chinchillafärgade ungar. Förra kullen blev bara en unge och den följde tyvär med mamman ut ur boet och frös ihjäl. Vi hoppas på att dessa ska klara sig. Hermeliner är en ny ras för mig så det är extra spännande med denna kull. Har… Läs mer »

Nu börjar ungarna bli söta och se ut som småkaniner. De börjar oxå utforska världen utanför boet och provsmaka mammans mat. Vi har haft en heldel besökare här som kelat och tittat på dom. Det tar längre och längre tid att utfodra frassarna för man blir oftast fast hos de små. Mina favoriter är Luras… Läs mer »

Nu börjar man ana vilka färger de små Frassebarnen kommer att få. Fast jag är fortfarande osäker på Floras ungar. Beige och isabellafärgen är snarlika varandra så de får nog bli ännu äldre för att jag ska kunna säga med säkerhet. Confetti har nog bara isabella i sin kull. Tre stycken väldigt fina mantlade, de… Läs mer »

8st kaniner med, som alltid fäller frassarna mer eller mindre. Resultatet blev detta: Fransk vädur Twixa, inköpt 94.5p blå Bee, inköpt 93.5p egern Mathilda, egen uppf 94p havana Sixten, egen uppf 93p egern Glitter, egen uppf 93p beige Strass, egen uppf 91p beige Tellus, inköpt 92.5p egern Hermelin Silver, inköpt 94.5p chinchilla Sedan köpte jag… Läs mer »

Under helgen har det fötts kaninungar ifrån två honor. Projektet att få fram beige har gått lite upp och ner. En kull har det blivit bara ljusa men där tror jag det blir isabellor men jag hoppas fortfarande på någon beige. Mamman till kullen är beige och pappan är isabella mantlad. Andra kullen som föddes… Läs mer »

Fransk vädur otter blå

Nu så börjar de små Franska vädurs ungarna undersöka sin omgivning. De far som små popcorn inne i burarna och man ser att mammorna börjar tycka det är skönt att få komma ut en stund själva. De är mellan 3-3,5 veckor och så där alldeles för söta. Hittils har det blivit en del otter svart,… Läs mer »