Idag kom paketet med nya fina draglinor och ny svängel. Det blir perfekt nu när vi kommit så långt att vi kan börja vänja Grane med tyngd och ljud bakom. Förra ägarna har ju gjort ett fint jobb med honom. Roligt att få ta vid någon annans arbete. Svängeln och draglinorna är beställda ifrån BeHa:s svets o allservice…. Läs mer »

Anledningen varför vi skaffade får när åkgräsklipparen gick sönder var ju att fåren skulle hjälpa till med röjning och gräsätning i trädgården. Nu när vi skaffat hästar oxå har fåren inte lika mycket bete som förut. Vi har hittat en familj en bit härifrån som lånar ut deras ängsgärde till fåren nu i sommar. Där… Läs mer »

Hur mycket man än kämpar och önskar går det inte väl alla gånger. Vår fina tacka Miga fick idag somna in efter några dagars sjukdom. Hon efterlämnar två fina lamm som mår bra. Miga fick komma ur sjukboxen idag och njuta av vårsolen tillsammans med flocken en sista gång.. ANNONS:

Nu till helgen 17- 19 februari anordnas det en stor kaninutställningen i Trollhättan. Det är Sveriges största och är som ett sm för kaniner. Det är 150st kaniner anmälda och av dom är det 13st som kommer ifrån våran gård. Har med mig både Frassar, Hermeliner och Lilla silver. Har kollat över kaninerna nu i… Läs mer »

Nu har vi äntligen små söta skrattduvor på gården igen. För att göra plats åt vaktlarna och diverse andra djur såldes Skrattduvorna av för några år sedan. Men det blev verkligen tomt och nu finns de åter här igen. Duvorna kommer ifrån tre olika ställen och jag hoppas det kommer bli en bra grund att… Läs mer »

Nu börjar våra super trevliga och fina lamm bli stora nog för att flytta. Vi ska inte behålla några lamm alls i år då vi vill så gärna behålla baggen Jörgen ett år till. Vi har fem stycken lamm till salu. Fyra tacklamm och ett bagglamm som gärna vill gå vidare i genbanken eller utanför… Läs mer »

Sju kaniner var anmälda. Alla som var med till Nora utställningen förutom Frassen Mathilda som hann flytta i mellan. Då tre av honorna fick godkända poäng och två av frassegrabbarna behöver växa på sig så blev det bara två som till slut fick följa med. En frasse och en hermelin. Jag kom på 27 plats… Läs mer »

  Nu så är lammningen över för denna gång. Tre tackor har resulterat i 8st lammungar. En tyvär dödfödd och en som vi stödmatar då tackan fick tre. Vi får se om han klara sig. Han ser lite ynklig ut. Kön på lammungarna är 4st tacklamm och 4st bagglamm jämnt och bra. Siri som var… Läs mer »

I höstas blev vi med tre tackor och en bagge av rasen Gestrikefår. Det är en gammal lantras som vi är med och bevarar. Idag blev vi även med lamm. Tre stycken blev det. Vi är med och stödmatar lite, då den ljusa inte riktigt är med och kan tampas om mjölken. ANNONS: