Nu är vi äntligen igång med stallbygget. Idag måndag har grävaren varit här och grävt där plattan ska gjutas och där dreneringen ska ligga. Så nu är det bara resten kvar… Det kommer bli ett kombinerat får och häst stall med lösdrift för båda djurslagen. Varsin box på varsin sida och en stallgång i mitten…. Läs mer »

Då fåren flyttat och hästarna fått tillgång till en hage till så tror jag alla njuter lite extra av sommaren. Det blev ett himla spring på speciellt Grane när grinden öppnades till den tilläggande hagen. Vi har sparat upp gräset i den så hästarna har en heldel att mumsa på i den. De får gå… Läs mer »

I torsdags flyttade häst nr 2 in till oss. Grane är en Nordsvensk brukshäst, modell mindre. Han är en nyfiken och framåt häst som vi hoppas ska trivas här på gården. Tanken är att han liksom Kion ska dra träd från våran skog men oxå bli en ridhäst till sambon och mig. Vi har redan… Läs mer »

Vi skaffade fåren då gräsklipparen gick sönder. Nu när vi behövde hjälp med skogen och veden blev valet på en ponny 😉 Vi är lite knasiga men djur är mycket trevligare och roligare än massa maskiner. Kion är en Shetlandponny hingst på snart året. Han flyttade in i går och är alldeles färsk här på… Läs mer »