Nu har vi en heldel kycklingar här på gården. Små söta dunbollar som äter och skiter som om de vore något väldigt stort. Vi har kycklingar av Jumbovaktel, Brahma, Plymouth rock och dv Kochin. Inom några få veckor kläcks det Cream legbar, Pärlhöna och dv Kochin. Kläcker mest fram till mig själv då det fattas… Läs mer »

Nu börjar hönorna äntligen värpa igen. Sakta går det men efter varje vecka tycks nån höna till börjat. Har samlat endel ägg nu nån vecka och ska strax starta äggkläckningsmaskinen. Behöver lite mer djur i vissa flockar. Förra årets kläck med inköpta ägg från Brahma slutade med endast 1 höna. Så där hoppas jag på… Läs mer »

Vi har kläckt fram lite kycklingar i äggkläckaren. En del nya raser och en del som vi redan har men behöver öka upp antalet på. Det är alltid lika spännande se sista dagarna innan de kläcks och det blir mycket spring för att kolla när första sprickan i äggen kommer. Just nu har vi kycklingar… Läs mer »

Våra Pärlhöns har idag fått flytta ut till Guldfasanerna. En tillfällig lösning, som verkar fungera bra hitills. Deras voljär är inte riktig klar än så de får samsas en stund med de andra. Pärlhönsen är nya på gården och det verkar vara riktigt trevliga fåglar. Lite fulsnygga är dom allt. 😉 Guldfasan tuppen fortsätter att… Läs mer »