Nu har vi en heldel kycklingar här på gården. Små söta dunbollar som äter och skiter som om de vore något väldigt stort. Vi har kycklingar av Jumbovaktel, Brahma, Plymouth rock och dv Kochin. Inom några få veckor kläcks det Cream legbar, Pärlhöna och dv Kochin. Kläcker mest fram till mig själv då det fattas… Läs mer »

Nu börjar hönorna äntligen värpa igen. Sakta går det men efter varje vecka tycks nån höna till börjat. Har samlat endel ägg nu nån vecka och ska strax starta äggkläckningsmaskinen. Behöver lite mer djur i vissa flockar. Förra årets kläck med inköpta ägg från Brahma slutade med endast 1 höna. Så där hoppas jag på… Läs mer »

Det finns raser som man vill ha och raser som man bara måste ha. Brahma är för mig en sådan ras och en ras som man inte kan sluta titta på. De är ju så otroligt ståtliga och vackra. Kläckte fram för några år sedan vit colombiafärgade brahma men de fick tyvär flytta på grund… Läs mer »

Igår var jag och mötte upp Marie Eriksson och fick köpa hennes fantastiskt fina avelsgrupp av dvärg kochin i silver svartbandad. Är så glad att jag fick köpa dom, älskar denna färg och teckning!! ANNONS:

Vi har kläckt fram lite kycklingar i äggkläckaren. En del nya raser och en del som vi redan har men behöver öka upp antalet på. Det är alltid lika spännande se sista dagarna innan de kläcks och det blir mycket spring för att kolla när första sprickan i äggen kommer. Just nu har vi kycklingar… Läs mer »

Ja nu är det snart dags att ”pimpa” hönan. Vårens nya snygga färger är lila, rosa, ljusblå och den lite mer fräcka färgen orange. Blev så glad när jag hittade dessa ringar till hönsen. De gamla och något tråkiga färgerna som är röd, gul, blå, svart känns lite ute. Vet då inte vad hönorna säger… Läs mer »

Bohuslän dals svarthöns

Man ska se upp vad man önskar sig… Har gått och gnällt hela våren och gett svarthönorna onda ögat då de inte haft någe intresse alls att börja ruva. Har följt alla andra under våren och avundsjukt läst om alla deras kycklingar. Men för några dagar sedan så kom alla. Igår föddes den tjugoandre (22!)… Läs mer »

Den här tiden på året dimper det ner genbanksrapporter var och varannan dag. I dom redovisar man året. Vilka djur man sålt, köpt eller som har dött. För hönsen och ankorna redovisar man även ruvlust och hur mycket ägg de lägger. Djuren ska även vägas. Kan då säga att en kanin är lite lättare än… Läs mer »

Kanske lite tidigt men idag hittade jag årets första svarthöns ägg. Hade mycket väl kunnat vänta till fram i mars med de första. Har man tur så slutar de igen och vilar fram tills dess. Hönsen har hela november och december varit mycket ofrivilliga att gå ut. Fast temperaturen har visat plus eller någon minus… Läs mer »