Igår begav vi oss mot klubben för att få lite bra träning i ljus. Det blir så mörkt på kvällarna så nu behöver man ha upplysta planer för att få lite kvalité på träningarna. Pringlan fick köra tre hopphinder med belöningskålen i slutet. Allt för att få lite mera sug på hindrena. Det gick fint fint, kan jag lova. 😉 Allt som har med mat att göra är bäst, tycker Pringlan.

Vi körde även samma princip på däcket men där drog falukorven för mycket så jag fick visa med hela handen och kroppen var hon skulle hoppa igenom. Förstår att det är lite krångligt för en hund att förstå. Men hon gjorde många fina hopp igenom däcket och några flera under det…. 😉
Till min stora glädje verkar hon förstå slalomet. Tycker det är ett litet krångligt moment. Då man måste/vill hjälpa till men att man helst inte ska göra det. På kursen tidigare i höstat visade instruktören slalombågarna. Tror det är ett mycket bra hjälpmedel i träningen. Då behöver man ju inte alls visa eller locka.

Frittföljet som är mitt favoritmoment och har alltid varit. Tränas ofta och oftast med Pringlan. Är själv jäkligt nöjd hittills men kände igår att vi har lite att jobba på. Störningsträning och längre sträckor ska tränas på framöver. Annars så följer hon fint men det behövs lite puts… Dagens förvåning var apporteringen. Jo visst är hon en apporterande jakthund men har inte tränat så mycket på ”vanlig” lydnadsapportering. Vi hålls fortfarande med grunderna att sitta, inte tugga, ta upp bra och att man kan klappa eller ta i apporten utan att hon spottar. Detta fast vi inte tränat på nog 1år så satt detta perfekt. Jag är grymt imponerad av denna hund.

Sambon och Alba fick sig en genomkörare i sitt, fot, kryp och allmäna regler vad man ska och bör göra/tänka. Tror inte sambon riktigt visste vad hon begav sig in på när hon frågade om råd första gången. Men en appellklass ska det allt bli med dom till sommaren. 🙂 Heja Heja!!

ANNONS:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *