Vi har på gården två sorter av vaktel. Den kanske vanligaste rasen Japansk jumbo vaktel och den lilla Kinesiska dvärgvakteln.

De japanska vaktlarna bor ute året om i voljärer, där har de skydd mot vind och regn. Då de bor ute har vi bara ägg till salu under den varma årstiden.

vaktlar och ägg till salu

Japansk vaktel (Coturnix Japonica)

japans vaktel jumboFinns i tre olika storlekar. Vi har ”jumbo” storleken som väger mellan 200-300g. Men vi försöker hålla dom runt 300g. Denna sort finns i oändlig massa färger men den vanligaste är viltfärgen. Vissa av färgerna är könsvisande medans andra är svårare att se på. Denna vaktel kan man med fördel ha ute året om men det är bra om den har något litet hus att krypa in i.

Kycklingarna föds efter 16-18 dagars ruvande och är vuxna efter bara 5 veckor. De lägger mest av ägg av de vaktel sorter vi har i Sverige. Vill man ha ägg året runt bör man hålla de inne i värme och ljus året runt. Vi låter våra vaktlar vila under vinterperioden.

Foder ger vi dom Granngårdens Pytte som är startfoderför Kalkoner. Vi blandar med olika sorters säd och ger dom även grönsaker, gräs, mjölmaskar och undulatfrö.

På gården har vi tidigare haft Kalifornisk tofsvaktel och Bobwhite i färgen Tennesse lemon men just nu har vi inte dom raserna.

Bobwhite vaktel Kalifornisk Tofsvaktel

vaktlar och ägg till salu

 

ANNONS: