Precis i dagarna har vi sparkat igång avelssäsongen för Frassarna. De bor ute så har tyckt att det har varit för kallt för ungar.
Vi hoppas på otter svart (ev otter havana), havana, manteltecknad havana, manteltecknad svart och beige. Förra året dök det upp både japanteckning, white brun och vit rödögd så det ska bli spännande vad som dyker upp i år, om det gör det.
Min önskning är någon fin i otter svart. Det var dåligt med det förra året. De beiga som föddes förra hösten är jag fortfarande nöjd med. De kommer att ställas i slutet av maj är det tänkt och så får det bli kullar på dom framåt hösten. Vill gärna vänta tills honorna är närmare året.

På fågelsidan är det inte så mycket på gång. Hönsen tycker det är för kallt och lägger fortfarande minimalt med ägg. Vi hoppas någon höna vill ruva fram lite svarta kycklingar framåt maj. Försöker ha de ute så mycket som möjligt i trädgården när jag är hemma. De stor trivs med det! Än har inget räv visat sig och vi håller tummarna att han inte heller kommer. Får hoppas att kalkontuppen har en avskräckande syn. Kläckarna är laddade med lite smått och gott och vi hoppas på massa små nu om två- tre veckor.

ANNONS:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *